6 Ağustos 2015 Perşembe

Steelheart - Brandon Sanderson


Sıkıntıdan gebermek üzereyken bari başlayayım diye düşünerek başladığım bir kitap oldu. Sanderson kitaplarına sahip olduğum ama henüz başlama fırsatı yakalayamadığım bir yazardı. Bu kitap da İzmir kitap fuarından taa Konya'ya hediye gelince arkadaşımın hediyesine de öncelik verdim diğer kitapları arasından.

Aslında yapı bakımından yabancı olduğumuz şeyler yok bu kitapta (yeterince yok ya da). Calamity isimli bir yıldızın belirmesiyle sıradan bazı insanların kendine özgü özellikler ve zayıf noktaları olan "epiklere" dönüşmesinden sonrasını konu ediniyor. Konudan kitabın hemen başında öğreneceğiniz kadarıyla bahsedecek olursak;

Başkahramanımız 8 yaşındayken babası bir yüksek epik olan Newchago imparayoru Steelheart'ı öldürmek için intikam yemini etmiş 18 yaşında sıradan bir çocuk olan David. Epikler "kötü" kahramanlar arkadaşlar. Sahip oldukları güç bir şekilde egolarını pışpışlayıp her biri insanları küçük gören, bahanesiz öldürmekten çekinmeyen süper kahramanlar.

Tabii ortada bir kötü faktörü ve ezilen insan faktörü olunca bir direnişçi grubu olması da kaçınılmaz. David ve direnişçi grubun hikayesini görüyoruz bu kitapta. Distopya severler eminim çok beğenecektir.

Brandon Sanderson'ın kurgu anlayışını beğendim. Hikayeyi sunuş biçimiyle kurgu resmen akıyor. Kitabı çok kısa bir sürede bitirebildim ki blogun halinden belli olacağı üzere kurak günler yaşıyorum.

Steelheart "The Reckoners" isimli serinin ilk kitabı. Seri 3 kitap olarak planlanmış. Son kitap henüz çıkmamış ve Firefight isimli ikinci kitabı çok yakın bir zamanda ülkemizde Türkçe olarak satışa sunulacak. Planlanan 3 kitaba ek bir de ilk iki kitap arasındaki zaman dilimini konu alan Mitosis isimli bir de kısa hikaye barındırıyor seri.

Umarım serinin ikinci kitabı planlanan zaman diliminden sapmaz da zamanında çıkıp biran önce raflarda yerini alır.

8.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder